Începuturile noastre din Cebu

Slujirea noastră a început în Cebu City, Filipine la sfârșitul anilor 1970, cu o viziune de a vedea o puternică Biserică națională care apare. Ne-am exprimat ministerul nostru de predare sub forma unor seminarii de leadership interdenominational și a unei reviste de predare numită “Viața în Hristos”.

Mutarea la Butuan

La începutul anilor 1980, ne-am mutat în Butuan City, pe insula de sud a Filipinelor, unde se află astăzi Centrul nostru Internațional. La sfârșitul anilor 1980, am adăugat un curs de dezvoltare a Ministerului de trei luni (MDC) cu scopul de a pregăti o nouă generație de lideri ai bisericii pentru minister.

Conferințe de conștientizare a misiunii în Filipinele de Sud

În 1989, am fost constrânși să facem ceva despre grupurile de persoane nereacționate din Filipine, astfel că în 1989 și 1990 am desfășurat două seminarii de sensibilizare a misiunii pe insula sudică a Filipinelor. Aceste seminarii au atras atenția bisericii filipinezilor asupra a milioane de indivizi care erau aproape neatinsi de Evanghelie, în propria lor țară. În timp ce răspunsul la provocare a fost extrem de pozitiv, lipsa de educație și înțelegere în misiunea interculturală a reprezentat un obstacol major. Misionarii străini au eșuat, în general, să învețe despre misiunea interculturală și responsabilitatea Bisericii de a ajunge la popoarele neatinsă aproape de vecini.

Curs de misiune dezvoltat pentru biserica filipineză

Pentru a răspunde acestei nevoi am dezvoltat un curs de misiune, cunoscut acum ca cursul Kairos. Ea a fost bazată pe “Cartea mondială a misiunii” a dr. Jonathan Lewis, concentrându-se pe patru domenii ale misiunii – biblică, istorică, strategică și culturală. O mare parte din acest lucru a fost preluat din “Perspectivele asupra mișcării creștine mondiale”, un studiu realizat de Institutul de Studii Internaționale de la Centrul de Misiune Mondială al SUA. Centrul nostru unde am condus cursul de misiune a fost cunoscut ca Living Springs International.

Cursul Kairos merge în întreaga lume

Mai mult de douăzeci de ani, cursul Kairos se desfășoară în mai mult de 80 de țări din întreaga lume. Pentru mulți creștini a fost un factor important în dezvoltarea unei viziuni asupra lumii biblice și în înțelegerea inimii lui Dumnezeu pentru națiuni.

Simply Mobilizing s-a lansat

Mișcarea Simply Mobilizing (SM) a fost lansată în septembrie 2015, la Conferința noastră Internațională din Chiang Mai, Thailanda. SM este rezultatul mișcării cursului Kairos și introduce cursuri și programe multiple de mobilizare atât pentru creștini, cât și pentru biserici locale și lideri ai bisericii. SM se axează, de asemenea, pe dezvoltarea și instruirea mobilizatorilor pentru a consolida și a dezvolta acest important minister al mobilizării.